Analiza składu PROCEANIS Hyaluron Drink

PROCEANIS Hyaluron Analiza składu – Beauty Drink w formie płynnego suplementu składa się z czystego, wegańskiego kwasu hialuronowego. Dzięki cennym składnikom odżywczym i bogatemu w witaminy ekstraktowi z granatu, zaczyna działanie tam, gdzie inne kosmetyki kończą: w głębi organizmu. W ten sposób sprzyja zachowaniu pięknej skóry, włosów i paznokci oraz zdrowej tkanki chrzęstnej i łącznej – dla widocznie młodszej skóry i zauważalnej równowagi organizmu.

SKŁAD

woda, ekstrakt z granatów, syrop z kwiatów kokosa, aromat naturalny, koncentrat marchwi, szafran, koncentrat soku cytrynowego, kwas hialuronowy, witamina C , cytrynian cynku (cynk) , niacyna , witamina A , witamina B2 , biotyna, naturalny konserwant sorbinian potasu (potas)

WODA 
EKSTRAKT Z GRANATÓW

Granat od wielu lat znany jest jako bogate źródło witamin i minerałów, a także jako afrodyzjak, który wpływa na zdrowie fizyczne. Owoce granatu charakteryzują się wysokim potencjałem antyoksydantów oraz trzykrotnie większą zawartością przeciwutleniaczy niż czerwone wino lub zielona herbata. Ekstrakt z granatu jest znakomitym źródłem witamin oraz wartościowych składników odżywczych. Suplementy diety z ekstraktem z granatu regenerują skórę, wyrównują koloryt, polepszają jej ukrwienie, a także przyspieszają gojenie ran. Wykazują również działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. 

SYROP Z KWIATÓW KOKOSA

Gęsty syrop o karmelowym smaku i bursztynowym kolorze uzyskiwany jest z kwiatów palm kokosowych. Jest to naturalny słodzik, który może być stosowany przez diabetyków. Ma niski indeks glikemiczny (IG), dlatego uważany jest za doskonałą alternatywę dla tradycyjnego białego cukru. Jest to niezwykle cenne źródło składników odżywczych, witamin oraz kwasu foliowego. Syrop kokosowy wykazuje pozytywne właściwości na wielu płaszczyznach, w tym m.in.: przyspiesza metabolizm, reguluje poziom cukru we krwi, poprawia wygląd skóry, włosów oraz paznokci, wspomaga pracę układu pokarmowego.

AROMAT NATURALNY

Aromat naturalny musi pochodzić z naturalnego surowca. Mogą być to surowce roślinne i zwierzęce, ale również może on powstać z udziałem mikroorganizmów.

KONCENTRAT MARCHWII

Posiada w swoim składzie dużą ilość substancji odżywczych.  Zawiera sporą ilość silnych przeciwutleniaczy, które eliminują wolne rodniki, a także poprawiają pracę narządów wewnętrznych. Zawiera witaminę A, selen, potas, wapń i żelazo. Poprawia stan skóry i włosów, zwiększa produkcję plemników u mężczyzn oraz wpływa na regulację trawienia.

SZAFRAN

Szafran jako najdroższa przyprawa na świecie wykazuje pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jego składniki aktywne wykazują m.in. właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne czy nawet przeciwdepresyjne.ego dobroczynny wpływ wynika z działania trzech głównych, farmakologicznie czynnych substancji, tj. krocetyny, pikrokrocyny oraz safranalu

KONCENTRAT SOKU CYTRYNOWEGO

Jest źródłem cennych flawonoidów, czyli związków przeciwutelniających, których zadaniem jest ochrona organizmu przed wolnymi rodnikami. Flawonoidy mogą zapobiegać rozwojowi nowotworów i innych groźnych chorób, także tych dotyczących układu krążenia. Sok cytrynowy obniża ciśnienie krwi, zwiększa wrażliwość organizmu na insulinę, zapobiega rozwojowi cukrzycy.

KWAS HIALURONOWY

Kwas hialuronowy jest substancją, która naturalnie występuje w organizmie człowieka w postaci soli sodowej (hialuronianu sodu). W najwyższym stężeniu występuje w skórze, w mazi stawowej oraz w ciele szklistym oka. Kwas hialuronowy jest również składnikiem płynów ustrojowych i tkanki łącznej. Stanowi także budulec ścian naczyń krwionośnych. Podstawowym zadaniem kwasu hialuronowego jest wiązanie wody. Codziennie około 30 procent kwasu hialuronowego, obecnego w naturalny sposób w organizmie, ulega rozpadowi, a jego miejsce zajmują nowe cząsteczki kwasu.

WITAMINA C

Witamina C pełni niezliczoną ilość funkcji w organizmie. Umożliwia prawidłowe działanie enzymów w wielu reakcjach chemicznych. Bierze udział m.in. w syntezie kolagenu, L-karnityny i niektórych hormonów. Produkcja kolagenu jest jedną z najistotniejszych funkcji witaminy C. Białko to jest bowiem  potrzebne kościom, zębom, skórze i oczom do prawidłowego funkcjonowania. Witamina C bierze udział w wielu przemianach w organizmie, np. przekształcaniu cholesterolu do kwasów żółciowych. Nie można też pominąć jej roli w procesie antyoksydacji. Jest jedną z najbardziej popularnych substancji antyoksydacyjnych, zwalczających wolne rodniki.

CYTRYNIAN CYNKU (CYNK)

Cynk pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Wynika to z faktu, że jest obecny w strukturze około 200 różnych enzymów. Jeżeli więc nie dostarczamy cynku w odpowiedniej ilości, bardzo wiele procesów nie działa prawidłowo lub są spowolnione. Jest pierwiastkiem bardzo ważny dla skóry, włosów i paznokci. Jego niedobory skutkują nie tylko pogorszeniem stanu skóry, ale również kiepskim gojeniem się ran. Ma to również związek z faktem, że ten mikroelement reguluje stężenie witaminy A.

NIACYNA (WITAMINA B3)

Ten związek kwasu nikotynowego oraz jego amidu, należący do witamin z grupy B, jest rozpuszczalny w wodzie i odporny na działanie temperatury. Naukowcy uważają, że to właśnie witaminy B3 potrzebujemy najwięcej ze wszystkich witamin z tej grupy. Ma ona bardzo duży wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka. Niacyna występuje we wszystkich komórkach i bierze udział w syntezie hormonów płciowych. Jednocześnie łączy i rozkłada kwasy tłuszczowe, węglowodany i aminokwasy. Jest niezastąpiona w podstawowych reakcjach enzymatycznych w trakcie przemiany materii oraz podczas procesu wytwarzania energii w mitochondriach. Ma to kolosalne znaczenie w kontekście profilaktyki miażdżycowej. Okazuje się konieczna do rozwoju czerwonych ciałek krwi. Pełni też bardzo ważną rolę ochronną dla komórek nerwowych, co ma znaczenie w kontekście stanu psychicznego człowieka. Naukowcy potwierdzają również jej niezwykle korzystny wpływ na skórę i włosy.

WITAMINA A

Pełni wiele niezwykle istotnych funkcji w organizmie – jest niezbędna dla prawidłowego widzenia, wspiera układ odpornościowy i zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów. Witamina A pełni szereg istotnych funkcji:

  • ma kluczowy wpływ na proces widzenia,
  • reguluje wzrost tkanki nabłonkowej i innych komórek organizmu, sprzyja zdolności regeneracyjnej komórek,
  • wykazuje właściwości przeciwnowotworowe – ogranicza ryzyko lub spowalnia rozwój raka jelita grubego, piersi, płuc i stercza,
  • wzmacnia układ immunologiczny,
  • chroni nabłonek układu oddechowego przed drobnoustrojami,
  • pomaga zwalczać bakterie i wirusy oraz zapobiegać zakażeniom,
  • odpowiada za stan skóry, włosów i paznokci,
  • przyspiesza gojenie ran,
  • wpływa na prawidłowe funkcjonowanie błon komórkowych,
  • pobudza szpik kostny do produkcji czerwonych krwinek,
  • wpływa na potencję u mężczyzn.
WITAMINA B2

Witamina B2, zwana również ryboflawiną, to związek organiczny składający się z rybitolu i flawiny, który pełni ważną funkcję w ludzkim organizmie. Ma znaczenie zarówno dla zdrowia, dobrego samopoczucia, jak i urody. Odpowiada m. in. za prawidłową pracę układu immunologicznego, dobry wzrok i piękną skórę. 

SORBINIAN POTASU

Konserwant ten jest uznawany za jeden z najbezpieczniejszych środków dodawanych do żywności. Dopuszczalna dzienna dawka to 25 mg/kg masy ciała. W porównaniu do innych konserwantów jest to stosunkowo duża ilość, co wskazuje na bezpieczeństwo stosowania tej substancji. Według badań sorbinian potasu jest metabolizowany w organizmie podobnie jak kwasy tłuszczowe i stanowi źródło energii. W efekcie powstaje z niego dwutlenek węgla i woda. Ponadto substancja ta nie kumuluje się w organizmie.

Udostępnij na Social Media